Händelserik dag

Började med att jag i lugn och ro fick i mig lite äggmackor. Sedan tog jag på mig skorna och satte mig på cykeln och cykla ned till stationen. Vänta typ i tio min på mina kursare och de visade sig att istället för att ta åtta tåget (som jag stod och väntade på) kunde vi ta nio tåget. Less blev jag. Men vi samlade ihop vår arbetsgrupp och gjorde vår dramauppgift. Den blev sjukt bra och jag blev riktigt nöjd. Vår arbetsgrupp är tamefan fantastisk och jag hoppas att vi får arbeta tillsammans de nästkommande 2 och halvt åren. Skulle underlätta för mig iallafall. Kanske inte berättat att jag går lärarutbildning mot yngre åldrar. Riktigt rolig utbildning med lite av varje.


Vi har fått i uppgift att vi ska göra ett självporträtt men vi behöver inte måla något vilket är toppen. Jag ska däremot ta en pinne som ska få agera som livslinje. Sedan har jag inte kommit så långt i mitt arbete måste ju först hitta en pinne :D Men men ska väl ut i skogen idag eller imorgon och leta efter en lagom lång pinne. Imorgon måste jag hämta ut mina böcker har ju inte gjort det. Ska dock sätta mig snart och börja med mina uppgifter. 









Dagens highlight:
                            Att få ta fram cykeln och cruisa ned mot staden på morgonen underbart.
         (bilder på kärlek utlovas)


//Johanna


Min dröm

Min fina dammsugare.

Skål

Mitt fina loppis fynd. En skål som går i lite olivfärgat och brunt :D

En vecka med en resa tillbaka i Johannas liv.

Jaha nu har skolan börjat och det är både kul och jobbigt. Fast mesta dels roligt. Kul att få träffa alla kompisarna igen och även börja med nya kursen. Just nu håller vi på med drama, musik och bild. Det är en tre veckors kurs som är toppen rolig. Första gången vi hade drama fick vi göra en slags avslappningsövning som handlade och att man tittade tillbaka på en helt vanlig dag ur barndomen. Hur det var när man vakna upp som liten och hur de luktade och vad man åt till frukost etc. Det var då det slog till. Det gick som en kniv genom mitt hjärta och hur jag längtade till de där mornarna när jag var sex år. När jag gick upp och mamma stod i sin röda träningsoverall och pappa drack kaffe och hjälpte en med gröten. Syster hade precis tittat fram och satt i sin babysitter. Det jag längta mest av allt efter i de ögonblicket är en hel familj inte en trasig. Jag har kommit fram till att jag har sedan mina föräldrar gick isär jagat efter något. Och i måndags på draman fick jag svaret på den där kärnan den där om en samhörighet. Jag kanske har hittat de nu i och med sambon, vännerna vad vet jag men de var himlans härligt att få känna sig tillbaka till sex år igen. Vill bara påpeka att jag inte menar att mina föräldrar lämnade mig när de skilde sig utan att jag förlora känslan av context. Något mer ovanligt som hänt denna vecka är att min kompis från england har hälsat på. Det var riktigt trevligt. På fredagen hade vi tjejmiddag hemma hos mig och sen gick vi ut och dansa som på den gamla goda tiden.. Märks att man saknar henne riktigt mycket nu när hon har varit hemma en vecka. Speciellt när man kan ringa henne utan att man länsar sitt konto.. :D Men de blev en lyckad fredag med tacofest och kanske lite för mycket vin för vissa. Tänker inte hänga ut någon i bloggen... På lördagen efter en fin barfota promenad hem från krogen på fredagkvällen hade jag otroligt ont i fötterna. Inte bara de jag hade inte bara en sambo i min lägenhet utan även en vän.. Hehe hon såg inte så mysig ut hon på morgonen. Men efter en äggkebab a la Johanna var vi i otroligt bra fysik. Min mamma kom och hämtade oss och vi åkte ut till nykvarn. Loppisdax.Det var ju den årliga lions loppmarknad och folk var de som aldrig förr. De enda jag inhandlade var en brun skål. Toppen fin var den men hade velat handla med men de gick inte att gå fram till sakerna för de var så mycket folk i vägen. I Söndags blev de sambo dag :D Vi låna mammas bil och åkte till heron city. Min sambo överraskade med att köpa mig en alldeles ny och fin dammsugare :D En orange ergorapido. Gudars var glad ja blev. Just nu så laddar den men imorgon ska vi ta den på en testtur. När vi handlat klart blev de middag på pizza hut mycket gott. Ibland har Johanna världens bästa sambo..... :D Ne nu kommer snart en kompis över dax för lite uppdateringar av vad som skett för andra i helgen... Dagens highlight: En toppen fin sambo som är full av överraskningar. //Johanna

Electrolux erigograpido



Det var så den hette. Svårt namn, men ack så fin dammsugare. Har två i en dammsugare kan ta ut ett litet munstycke så kan man dammsuga upp brödsmulorna från golvet. Sedan har den även en annan bra funktion som ja tok älskar den är sladdlös :D Yeay..... Denna önskar ja mig av tomten om inte julen kommer tidigare:D

Jag vill ha en ny dammsugare!

Gudars städa igår dammsugarslangen rasa ut tre eller fyra gånger. Höll på att bli tokig..
Har hittat en jag verkligen vill ha en fin oxå. Ska bara lägga över beslutet i mitt hem så att jag kan få igenom det.
Det är en electrolux eriograpo tror jag de heter och lila är den oxå. (bild utlovas.) Johanna vill verkligen ha den. Blivit som besatt av denna dammsugare..
Ne nu ska ja ta och kila ned till stan.
//Johanna

Ullareds orkideer



Mina otroligt fina blommor som aldrig behöver vattnas :D

Sadelskydd



Regnskyddssidan. Mycket nöjd med mitt inköp. Det kanske märks :D

Sadelskydd




Detta är den luddiga och mjuka sidan av sadelskyddet.

Helgens upptåg!

Inte skrivit på ett tag. Har varit fullt upp...
Kan ju börja med att berätta om Ullared. Jag och min mamma, syster, syssling med bebbe åkte till Ullared i fredags. Hade toppen trevligt och fyndade massor.
Exempel köpte 5 diskborstar var ju sjukt billigt så jag var tvungen att köpa dem.
Sedan köpte jag en klänning som kosta 139kr. Egentligen behövde jag ingen men WTF var ju tokbilligt  :D Köpte även två Linnen för 40kr vardera och köpte även ett par födelsepresenter.
Men det absolut bästa köp jag gjorde var mina tygorkideer som kosta 30kr vardera och krukorna kostade 7kr/st. Vilket var sjukt billigt.
Vi hade det jättetrevligt på Ullared och jag njöt och mös med sysslingens bebbe. Han är ju toppen söt man kan inte sluta kolla på hans sjyssta mineer :D
När jag kom hem från Ullared var man dock trött som få och i söndags blev de bara att slappa och äta upp Kexen jag köpt på göteborgskex (i Ullared) för en billig penning.

Idag har jag däremot cyklat till västergård och umgåtts med sysslingen och hennes barn. Vi tog en långpromenad till Ica maxi där vi handla lite lunch och annat smått och gott. Jag köpte blandannat ett avtagbart sadelsskydd :D Min cykelsadel är i hemskt skick. Så om de börjar regna när jag är ute och rejsar kommer jag bli tokblöt i rumpan av sadeln, det är nämligen hål i den. Men man ska inte klaga fick ju cykeln gratis av mamma. Det ända jag behövt göra är att lämna in den på service för 400kr och köpt ett sadelsskydd för 69kr. Toppen bra sadelsskydd förresten man kan vända de åt två olika håll ett som är luddigt och den andra sidan är i plast. Om det börjar regna är det ett bra skydd  och det blir även mjukare av den luddiga sidan.
När jag väl kommit hem så blev det i städartagen. Har tagit en paus men jag ska snart tillbaka och organisera i garderoben skulle verkligen behöva en liten bokhylla i ena klädgarderoben har så mycket skit ......

Ne nu får de räcka för nu...

Dagens highlight:
Det rena golvet efter den hemska dammsugarn. Ska köpa en ny. Funderar på att beställa en right away.



//Johanna

Ullared

Klockan är snart kvart i fyra och ja är klar. Har outfiten och skorna för en heldag plus övernattning på Ullared. Mitt nya favvoplace. Sitter här i mörkret och väntar på mamma.. De är så sjukt kul att shoppa men det är mycket roligare att shoppa billigt. Min syssling ska med med hennes bebbe får se om bebben pallar trycket *hehe*
Ja har jordens längsta lista känns det som. Uppdaterar senare om mina inköp..
Ha de så bra därute.

//Johanna

Infrysta blåbär.

Nu har jag fryst in mina blåbär men istället för att ta en påse till varje portion, har jag tagit en påse och delat upp den med hjälp av påsklämmor. Toppen bra ide tycker jag. Ni får gärna sno den om ni vill. För bättre än såhär  blir det. Kommer ju bli toppen i höst när jag måste ta fram bären igen. Inget guckande....

Tjing Tjing


Blåbärspaketering.



3 små förpackningar för tre måltider smoothies :D

Mina blåbär!!



Här ligger de på tork tills jag ska frysa in dem :D

Blåbärsmojjäng!!



Perfekt när man ska plocka blåbär. Får säkert ihop en halvliter på 15 min. Fick låna pappas men de blir att införskaffa en egen.

Blåbärsskogar.

Varit ute med en kompis idag och plockat blåbär. Fick ihop ungefär 2-2,5liter blåbär.. :D Jobbigt att plocka men vi hade med oss en finurlig manick som gjorde att de gick lite snabbare. De blev typ 3 timmar i skogen. Tok skönt att bara gå runt och plocka och snacka skit. Man blir otroligt fridfull när man är ute och plockar blåbär. Himlans skönt de blir iaf mer blåbärsplock innan skolan börjar.... Ni kanske vill veta vad jag ska göra med alla blåbär :D Jag ska frysa in dem och portionera upp dem och använda dem till mina smothies i höst..

Recept på Frukost smoothie:
2dl vaniljyoughurt med låg fetthalt. (blir mer lättflytande då)
1dl blåbär
0,5dl havregryn (för fibrerna)
Man står sig riktigt bra på denna smoothie.

Fick lite glada nyheter angående skolan iaf. Har googlat och hittat massor av min kurslitteratur superbilligt så nu känns iaf ekonomin räddad.. Det är toppen skönt.. Så istället för att betala runt 1200kr för alla böcker behöver ja bara betala 500kr. Vilket är mer än toppen... Önskar att varje termin var lika enkel att hitta böcker till.



Dagens highlight:
Plocka blåbär och få en riktigt promenad i skogen.


//Johanna

Dödsläget uppklarat.

Finally har jag bestämt hur jag ska göra med skolan.
Jag går klart min lärarutbildning. Har ju fått chansen att ta bort mitt studielån vilket leder till att jag kan jobba som lärare ett par år och sedan om ja vill utvecklas fortsätta mitt plugg mot socionom. Med tanke på att jag trivs tokbra med kursarna i skolan och allt så känns detta val som ett av de bästa alternativen. Har ju velat som en tok fram och tillbaka...

Min träning däremot är en annan historia. Ja har iaf gått ner 4kg sen jag börja. Det är väl inte så hemskt mkt men det känns i kläderna och det är de som verkligen får en att se framåt.. Ska ju vara gudmor i oktober på ett dop så de vore ju trevligt att se lite slimmad ut till dopet :D Får ta itu med träningen och starta den under mina två veckor semester. Har ju fortfarande min diesel kjol som jag vill komma i..

I onsdags hade jag något så spännande som Tupperware party. Det kanske låter helt otroligt trist men jag måste säga att mitt party vart väldigt lyckat och gästerna verkade ha trevligt. Jag bjöd på vin, ost och kex istället för de gamla vanliga bullarna. :D Verkade otroligt poppis jätte kul att ni kom alla ni!!!

Nu är det dags för jobbhelg  igen tufft men kul...Känns ofta motigt att åka iväg till jobbet men sen rullar helgen på fortare än kvickt. Money in the pocket det är de som gäller.

Dagens Highlight!
                          Få softa framför tv:n och umgås med ens cellkamrat innan arbetskamraten hämtar upp en..



//Johanna


Veligt värre!

Hur ska man göra??? Har hittat socionomutbildningen med sjukt höga intagningsbetyg. Har dock hittat en liknande utbildning på Södertörn som  heter något med socialt i storstaden. De är i princip samma sak som med socionom men har inte lika många poäng och därför får man bara en kandidat utbildning.. Egentligen skulle man vilja ha masters men vi får se.

Andra funderingen är de där med att flytta utomlands ett halvår och sen komma tillbaka för att plugga. Men problemet med den iden är att jag inte kan få något jobb i de land vi tänkte flytta till. Landet är tjeckien och tjeckiska är inget man lär sig på en fikarast. Så nu är jag bara totalt förvirrad. På ett sätt känns det som de skulle vara sjukt kul å bo utomlands och på ett annat vill jag bara bli klar med skolan.
Finansering är ett annat orosmoln har inte så värst mycket sparat vilket leder till att jag kan arbeta ihop lite extra cash i tre månader. Men frågan är om det räcker.

Så nu är frågan ska jag eller ska jag inte.


Dagens Highlight:
Idag var det svårt att hitta en positiv vinkling på livet, men får nog säga att de var den fantastiskt långa promenaden :D


//Johanna

RSS 2.0